Select Page

Σήμερα είναι μια προσωπική μου επέτειος. Και o υπαίτιος αυτής της επετείου είναι το μέρος του Εαυτού μου που ανέκαθεν ήθελα να προοδεύει, να εξελίσσεται, να κάνει αυτό που έχει προορισθεί να κάνει αλλά και η παρόρτρυνση και προτροπή του αγαπημένου συζύγου μου, Γιώργου να ακολουθήσω σιγά σιγά το όνειρο μου!

Χμ,θα μου πεις. Μας τα λες λίγο περίεργα σήμερα.

Επέτρεψε μου, λοιπόν, να σου εξηγήσω. Αν θα δεις το βιογραφικό μου, θα καταλάβεις ότι έχω κάνει πολλά πράγματα στην ζωή μου επαγγελματικά. Και αυτό είναι αλήθεια.

Αυτό όμως που δεν ξέρεις είναι το πότε απέδρασα από το καθαρά φορολογιστικό και οικονομικό κομμάτι, που παραδοσιακά υποστήριζε η οικογενειακή επιχείρηση και βούτηξα στην θάλασσα της Συμβουλευτικής, του Coaching και της Εκπαίδευσης που αγαπώ απεριόριστα, συνδυάζοντας την Οικονομική Γνώση, την Επιχειρηματική Γνώση αλλά και Μεθόδους Προσωπικής Ανάπτυξης.

Πριν 10 χρόνια, σαν σήμερα, χτύπησε το τηλέφωνο μου. Ήταν ένα τηλεφώνημα από ένα πολύ γνωστό Κολλέγιο- Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της πόλης, που με προσκαλούσαν να συμμετάσχω ως Εκπαιδεύτρια-Καθηγήτρια στο νέο Ακαδημαικό έτος.

Όμως η έκπληξη συνεχίστηκε όταν πήγα να συζητήσω με τον Υπεύθυνο του Κολλεγίου!

” Κυρία Πατσούμη, το βιογραφικό σας είναι εντυπωσιακό, για αυτό εξάλλου, σας καλέσαμε να συμμετάσχετε στο Δυναμικό του Κολλεγίου μας. Η αλήθεια είναι ότι εκ πρώτης όψεως, βλέποντας το βιογραφικό σας, πίστευα ότι θα ήσασταν ικανή να διδάξετε Διοίκηση επιχειρήσεων, Λογιστικής, Μικρο-Μάκρο Οικονομία!  Όμως πιστεύω και αισθάνομαι, πλέον τώρα που σας γνωρίζω από κοντά, ότι θα σας αδικούσαμε αν αναλαμβάνατε μόνο Οικονομικά μαθήματα. Πιστεύω από αυτό που βλέπω σε εσάς ότι θα πρέπει να διδάξετε και να αναλάβετε το μάθημα της Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης τόσο του προπτυχιακού όσο και του μεταπτυχιακού τμήματος στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι αυτός ο ρόλος σας ταιριάζει “γάντι” “.

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, από εκεί, από εκείνο το τηλεφώνημα, από εκείνη την συνάντηση, ξεκίνησε ένα μεγάλο Ταξίδι για μένα. Και επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Γιατί αυτά τα δυο, πάνε παρέα.

Σαν σήμερα. λοιπόν, ένα αόρατο χέρι μου έδωσε μια σπρωξιά προς το άγνωστο που όμως είναι ο δρόμος που έπρεπε να βαδίσω για να βρω την επαγγελματική αποστολή μου αλλά και για να προσφέρω τον Ανθό , το Απόσταγμα της Εμπειρίας και της Γνώσης μου, προς την κοινωνία.

Αυτό τον δρόμο ξεκίνησα να πορεύομαι πριν 10 χρόνια, σαν σήμερα. Μέσα από αυτόν τον δρόμο, διευρύνθηκε το όραμα και οι υπηρεσίες της οικογενειάκης επιχείρησης.

Από τότε, έχω περάσει από διάφορα κύματα, σκαμπανεβάσματα, επιτυχίες, αστοχίες, καλές συνεργασίες, άστοχες συνεργασίες, πισωγυρίσματα, βράδια αξημέρωτα σε μελέτη, σε εκπαίδευσεις, έχω συμβουλεύσει και εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους, έχω υποστηρίξει δεκάδες εταιρίες κτλ κτλ κτλ κτλ.

Φέτος, που κλείνω 10 χρόνια, από την επαγγελματική μου στροφή και αναβάθμιση και 20 χρόνια συνολικά επίσημης επαγγελματικής εμπειρίας, θέλω να σου μεταφέρω το συναίσθημα που είχα τότε πριν δέκα χρόνια: δεν είχα ιδέα προς τα που πήγαινα αλλά πίστεψα ότι αυτό ήταν το κάλεσμα μου. Δεν σου κρύβω ότι φοβόμουν, είχα αγωνία, ανησυχία και διάφορες ζοφερές φωνές που μου έλεγαν να καθίσω στα αυγά μου.

Όμως…

Τόλμησα, Πίστεψα, Ονειρεύτηκα

τον Eαυτό μου αλλιώς

και Υλοποίησα  και ακόμα Υλοποιώ

το σχέδιο Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης μου.

Και έτσι δημιουργώ τον καμβά του Προσωπικού και Επαγγελματικού μου Το.Πι.Ο.Υ!

Μιας μεθόδου που βοηθά στην Οικονομική Άνθιση, στην Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη και που θα πω και θα μεταφέρω πολλές γνώσεις φέτος ώστε και άλλοι άνθρωποι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, φίλοι, γνωστοί, πελάτες, να ωφεληθούν για να δουν τον εαυτό και την επιχειρήση τους να ακμάζει και να εξελίσσεται.

Και αυτό το post, το γράφω κυρίως, για να σου πω ότι στην ζωή, έρχονται πάντα Ευκαιρίες  αλλά ΕΣΥ είσαι αυτός/αυτή, που θα κάνεις την ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

Εύχομαι να είναι μακρύς ο δρόμος μας!

Σουσάνα Πατσούμη- Κάλφα