Select Page

6

Πριν μερικές μέρες, ήμασταν μαζί με τον Γιώργο και άλλους φίλους και γνωστούς, στο μηνιαίο event που διοργανώνει το Open Coffee Thessaloniki. Ήταν μια βραδιά όμορφη στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου.Είχαν διαθέσει έναν χώρο που μοιάζει σαν αλέα μέσα στον προαύλιο χώρο του μουσείου ανάμεσα σε αγάλματα, σε λάρνακες, σε μαρμάρινα λιοντάρια. Μια ατμόσφαιρα χαρούμενη με ζωηρές συζητήσεις μέσα στην ιστορία.

Πολλοί άνθρωποι ήρθαν, κάθισαν στο τραπέζι, χωριστήκαμε σε πηγαδάκια και συζητούσαμε διάφορα θέματα τόσο πολιτικά όσο επιχειρηματικά.

Ανάμεσα στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε, λίγο πριν φύγουμε ήταν το πρόσφατο εξώφυλλο των Time που έδειχνεe το πρόσωπο ενός μωρού. ‘Έλεγε, λοιπόν,  ότι αυτό το μωρό έχει σοβαρές πιθανότητες να ζήσει τουλάχιστον 142 χρόνια. Πιάσαμε μια κουβέντα σχετικά με την μακροημέρευση και πώς θα αλλάξει όλη την λογική των συντάξεων και κατά πόσο θα έχει νόημα να σκεφτόμαστε  πότε θα πάρουμε σύνταξη με την προοπτική της μακροβιότητας μας, για τις επιλογές που έκανε γενιά των σημερινών 40άρηδων, για το όνειρο της θέσης στο δημόσιο,κτλ

Με την προοπτική αυτή της μακροημέρευσης, μου ήρθαν πολλές και ποικίλες σκέψεις. Που ούτως ή άλλως, κάνω γιατί έχω αυτήν την προοπτική ζωντανή στην σκέψη μου και στην ευχή μου.

Δουλεύει ο άνθρωπος, κάνει μια δουλειά που δεν τον ευχαριστεί, θυσιάζει τα ταλέντα του για την βολή μιας θέσης που θα του εξασφαλίσει το μέλλον, από εκεί και πέρα, συνήθως όλα παίρνουν μια ρουτινιάρικη σειρά.  Οι προηγούμενες γενιές με την σκέψη του πεπερασμένου χρόνου περάσματος μας από την ζωή, αναζητούσαν τον τρόπο, να βγάζουν χρήματα και να κερδίζουν τα προς το ζην είτε με αθέμιτα μέσα είτε αναζητώντας μια εύκολη λύση ( όπως θέσεις στο δημόσιο, τράπεζες κτλ) σχετικά με την επιλογή του επαγγέλματός τους.

Τώρα και αυτό πια έχει καταρρεύσει κάπως.

Και σκεφτόμουν:

Τι θα γινόταν ο καθένας από εμάς, αν τα χρήματα δεν ήταν θέμα;

Τι θα γινόσουν, αν έβλεπες την ζωή και την καριέρα σου σε ένα χρονικό διηνεκές;

Τι θα γινόταν αν σου δινόταν η ευκαιρία να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου προς το καλό σου και μπορούσες να εργάζεσαι (και όχι να δουλεύεις), να δημιουργείς και να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς;

Σκέψου το.

Αν θέλεις να εμπνευστείς, να αποκτήσεις γνώσεις και εργαλεία για να πετύχεις τους στόχους σου, μπορείς να παρακολουθήσεις τις συναντήσεις του Life Coaching Series!!!

Επίσης, δες και το παρακάτω  video από τον Allan Watts και μετά απάντησε στον εαυτό σου το ερώτημα:

Αν τα χρήματα δεν ήταν θέμα, με τι θα επέλεγες να ασχοληθείς σήμερα;

https://www.youtube.com/watch?v=x7rsTjQfxmA

 

——————————————

Εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω την έννοια της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, γράφω κάθε μέρα, μικρά tips με τεχνικές και μεθόδους, προκείμενου να αντιστρέψεις όποια περιοριστική πεποίθηση, ώστε να στρέφεις τις δυνάμεις στην επιτυχία των στόχων σου.

Αν επιλέξεις το tag, Inspirational Vitamin, θα σε παραπέμψει σε όλες τις “βιταμίνες”, που κατά καιρούς έχω μοιραστεί με αυτούς που θέλουν να κάνουν την διαφορά τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

 

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

KEEP CALM

 

ΥΣ. Θέλεις να πετυχαίνεις τους  προσωπικούς / επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς στόχους σου;

Θα σε ωφελήσει να γνωρίσεις τα προγράμματα του AtlasHub!!!!

 

ή έλα στη 2η συνάντηση των Life Coaching Series!!!

 

Αν πιστεύεις ότι αυτό που διάβασες, σε ωφέλησε και  είναι ενδιαφέρον, μην το κρατήσεις μυστικό…

διέδωσε το!!! After all, it’s free ;)