Select Page

Η ανταμοιβή ενός συμβούλου (business-life coach ή αλλιώς συμβούλου επιχειρήσεων και εργαζομένων ή αλλιώς σύμβουλου στρατηγικής ή αλλιώς της Σουσάνας Πατσούμη- Κάλφα) 

 

Εδώ και καιρό, ήθελα να γράψω πόσο πολύ ευγνωμοσύνη νοιώθω για το επάγγελμα που κάνω.

Η λογική κούραση που νοιώθει κάποιος όταν εργάζεται, εξατμίζεται αυτομάτως από την χαρά και ικανοποίηση που νοιώθει, όταν αυτό που προσφέρει, βάζει ένα λιθαράκι για να γίνει η ζωή κάποιων ανθρώπων λιγάκι καλύτερη.

Σήμερα ένα email από μια φίλη, που υποστηρίζω για να δημιουργήσει την δική της επιχείρηση, ήταν το έναυσμα που χρειαζόμουν.

” Από την στιγμή που συνεργάζομαι μαζί σου, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα και να πιστεύω ότι αυτό που έχω στο μυαλό μου, μπορεί με την σωστή μέθοδο και τα προσεκτικά βήματα να πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, οι χρήσιμες συμβουλές σου, το φιλικό κλίμα που δημιουργείς, διευκολύνει πολύ στην ομαλότητα όλου του εγχειρήματος. Νοιώθω ότι έχω έναν αφανή συνεταίρο, που με σκέφτεται και φροντίζει για την επάρκεια του σχεδιασμού και της προετοιμασίας, αυτού που θέλω να κάνω.Πριν σε γνωρίσω, ήταν σαν να μπουσουλούσα, τώρα στέκομαι στα πόδια μου. Σε ευχαριστώ πολύ 🙂 ΝΜ

Συνήθως τα testimonials δεν τα δημοσιεύω.  Κυρίως επειδή δεν θέλω να περιαυτολογώ και δεν θέλω να τα  χρησιμοποιώ ως μέσο πώλησης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε ως εταιρία.

Αυτό όμως στάθηκε η αφορμή για να καταγράψω από την πλευρά μου, ποια είναι η ανταμοιβή που καρπώνεται ένας business-life coach, ένας συμβούλος σαν και μένα:

–  γνωρίζομαι με διαφορετικούς ανθρώπους

–  έχω την ευκαιρία για μελέτη και έρευνα διάφορων σκεπτικών και αγορών

–  γνωρίζω νέες κουλτούρες ανθρώπων από άλλα κράτη

– αναπτύσσω την ενσυναίσθηση μου και την προσωπικότητα μου ( μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι, κομματάκι του ίδιου παζλ)

– αναπτύσσω την ικανότητα να αφουγκράζομαι τους συνανθρώπους μου

– βρίσκω και να εφευρίσκω τρόπους για να τους εμπνεύσω την αλλαγή

– βρίσκω και να εφευρίσκω τρόπους για να τους βοηθώ να πάψουν να σαμποτάρουν οι ίδιοι τον εαυτό τους (αντίσταση στην αλλαγή)

– εκπλήσσομαι ευχάριστα από την ευρυματικότητα τους

–  οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί μου, μαθαίνουν και εφαρμόζουν τρόπους και τεχνικές, που τους προτείνω για να βελτιώσουν την ζωή τους στον χώρο του επαγγέλματος και την επιχείρηση τους, να ανεβάζουν τα μανίκια και να εργάζονται με πάθος και πίστη προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης των στόχων τους και να τα καταφέρνουν, πράγμα που μου δίνει χαρά και ικανοποίηση μεγάλη

–  συνέχεια μαθαίνω, συνέχεια ενημερώνομαι, συνέχεια ερευνώ,

–  επιμορφώνομαι, σπουδάζω και εμβαθύνω στο αντικείμενο μου

–  αισθάνομαι ηθική ικανοποίηση

–  έχω την αναγνώριση και τον σεβασμό των συνανθρώπων μου αλλά και του εαυτού μου

– έχω καταφέρει να συνδυάσω τις σπουδές μου, τις  εμπειρίες μου, τις  γνώσεις με τις αξίες μου και την βαθιά μου ανάγκη να είμαι χρήσιμη πολίτης αυτού του κόσμου,

– το αίσθημα της συνεισφοράς μου για έναν καλύτερο κόσμο και πιο ευτυχισμένο κόσμο στον εργασιακό και επιχειρηματικό χώρο

– έχω καταλήξει ότι αυτό που υπερισχύει πάντα και παντού είναι η ανθρωπιά

– είναι μια “αειθαλής” εργασία, μια απρόσκοπτη προσπάθεια που απολαμβάνω

Κάνω την εργασία που ονειρευόμουν από παιδί να κάνω και ευχαριστώ πολύ αυτούς που έδωσαν και μου δίνουν την ευκαιρία να δίνω  καθημερινά τον καλύτερο μου εαυτό.

Η διαδικασία της αλλαγής στην κουλτούρα, στις συνήθειες, στις επιχειρηματικές τακτικές, η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, η αντίσταση μας σε αυτήν την αλλαγή,  ο επαναπροσδιορισμός μας σε σχέση με τα θέματα της καριέρας, η διαχείριση του επιχειρηματικού και επαγγελματικού stress, η διαχείριση χρόνου, η έρευση ικανού επιχειρηματικού μοντέλου για μια βιώσιμη επιχείρηση,  η εδραίωση μιας επιχειρηματικής κουλτούρας για να γίνει αγαπητή μια επιχείρηση στο ευρύ κοινό,  οι πωλήσεις με ενσυναίσθηση, η ανάπτυξη προϊόντων που θα αγαπήσει το κοινό, η προσέλκυση ικανής κρίσιμης μάζας πελατολογίου, δεν είναι εύκολα ζητήματα. 

Η μικρότερη ανταμοιβή για να κάνω τα παραπάνω είναι η υλική μου αμοιβή.

Πραγματικός πλούτος είναι αυτά που προανέφερα και κυρίως ότι ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ.

Χωρίς εσάς δεν θα γινόταν.

Για αυτό, σας είμαι ευγνώμων.

 

Καλή εβδομάδα

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

KEEP CALM

ΥΣ. Γνωρίζεις για το AtlasHub- To Κέντρο Επιχειρηματικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης της Atlas Consulting;

Αν όχι θα μάθεις εδώ !

  • Τι είναι business coaching- δες εδώ
  • Ποια είναι τα οφέλη του business coaching –  δες εδώ
  • Πάρε μια γεύση από την μεθοδολογία που ακολουθούμε – δες εδώ