Select Page

Πως τρώμε έναν ελέφαντα;
από την Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

Σίγουρα έχεις ακούσει αυτήν την ερώτηση, έτσι δεν είναι;

 

Ερώτηση:Πως τρώγεται λοιπόν ένας ελέφαντας;

Απάντηση: Μπουκιά – μπουκία.

Με αυτήν την παρομοίωση – μεταφορά, αναφερόμαστε στον τρόπο που επιτυγχάνουμε τους στόχους, μικρούς ή μεγάλους.

Εσύ πώς πετυχαίνεις τους στόχους σου;

Έχεις κάποιον τρόπο;

Σχεδιάζεις τις κινήσεις σου; ή λειτουργείς χωρίς μέθοδο;

 

Στην 1η συνάντηση των Life Coaching Series, είχαμε την ευκαιρία να δούμε εκτενώς την μεθοδολογία γύρω από την επίτευξη των στόχων.

Παρακάτω, θα σου παραθέσω μερικά tips που θα σε βοηθούν να πετύχεις τους οικονομικούς στόχους στον τομέα της εργασίας σου:

 

 

Ποιο είναι η πιο προσοδοφόρα εργασία σου;
Ρώτα τον εαυτό σου( αν είσαι αυτοαπασχολούμενος) ή το αφεντικό σου, αν έχεις εξαρτημένη εργασία: “ τι είναι αυτό από τα πολλά πράγματα που κάνω, που είναι έχει περισσότερη σημασία αλλά και αποδίδει περισσότερο όλα τα άλλα; Όποια απάντηση και αν δώσεις ή πάρεις, προσπάθησε να βρεις περισσότερους τρόπους για να κάνεις καλύτερα και αποτελεσματικότερα αυτό που αποδίδει. Είναι εκπληκτικό πόσα μπορείς να καταφέρεις αν τα μεγάλα πρότζεκτς σου, τα χωρίσεις σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα καθήκοντα, να θέτεις συγκεκριμένες προθεσμίες ολοκλήρωσης τους και να κάνεις όλο και πιο αποδοτικά πράγματα κάθε μέρα.

Συνεχής και Αέναη (Αυτό)Βελτίωση 
Αν θέλεις η εργασία σου να σου αποδίδει περισσότερα χρήματα, η λύση είναι να βελτιώνεις τον εαυτό σου και τις δεξιότητες σου πάνω σε αυτά που κάνεις. Η 2η συνάντηση των Life Coaching Series θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να επικεντρωθούμε στον παράγοντα προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση της αυτοπεποίθησης σου- λεπτομέρειες εδώ). Περιληπτικά και πρακτικά, θα μπορούσες να κάνεις τα εξής για να βελτιώσεις τις δεξιότητες σου: 1. να διαβάζεις 1-2 ώρες την ημέρα πάνω στο αντικείμενο σου, 2. τις “νεκρές ώρες” του οδηγήματος ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να ακούς audiobooks, 3. να προσλάβεις έναν coach, που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, 4. να κάνεις μαθήματα τόσο σε soft skills όσο και σε professional skills..

Όλα τα παραπάνω μπορούν να πάνε την καριέρα σου (αλλά και την τσέπη σου) σε ανώτερο επίπεδο. Αν αφιερώνεις 1 ή 2 ώρες την ημέρα στην αυτοβελτίωση σου, τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν σωρευτικά στην ζωή και στην καριέρα σου – ακόμα και σε καιρούς ύφεσης.

Κάνε καλή διαχείριση των εισοδημάτων σου.
Θα μου πεις: “εδώ προσπαθούμε να βγάλουμε από την μύγα, ξίγκι” και εσύ μας λες να προσέχουμε” ;Ναι. Αν θέλεις να κάνεις αποταμίευση ή να δημιουργήσεις περιουσία, καλά θα κάνει να ” ιδρώνει η παλάμη σου, πριν δώσεις το ευρώ σου”.”Μια ζωή την έχουμε”, θα μου πεις.Συμφωνώ. Όμως για να απολαύσεις κάποια πράγματα ή για να ζήσεις κάποιες εμπειρίες, θα χρειαστεί να έχεις ένα στοιχειώδη οικονομικό προγραμματισμό και να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό κομπόδεμα ώστε να το αξιοποιήσεις όπως αγαπάς εσύ. Μην ξεχνάς ότι τα χρήματα είναι ένα μέσο που σε βοηθά να έχεις ευημερία. Δεν είναι από μόνα τους, η ευημερία που ψάχνεις.

Γίνε Φιλομαθής
Η γνώση είναι δύναμη. Αν διαβάζεις 15 λεπτά την ημέρα αντί να παρακολουθείς την μασημένη τροφή της τηλεόρασης, τότε θα είσαι σε θέση να διαβάσεις περίπου 15 βιβλία τον χρόνο. Σε επίπεδο δεκαετίας, μιλάμε για 150 βιβλία. Και αν αυτά τα βιβλία, έχουν περιεχόμενο που σε αναβαθμίζει σαν άνθρωπο αλλά και στο γνωστικό σου αντικείμενο, τότε θα έχεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους που βρίσκονται στην αγορά και δεν τον κάνουν.

Αύξησε το Εισόδημα σου
Αν είσαι στον χώρο των πωλήσεων και θέλεις να αυξήσεις το εισόδημα σου, τότε μέτρησε πόσες κλήσεις σε πελάτες κάνεις, πόσες παρουσιάσεις των προϊόντων σου, πόσες οικονομικές προτάσεις κάνεις, ανά ημέρα, ανά εβδομάδα, ανά μήνα. Αν έχεις στόχο  να αυξήσεις τα εισοδήματα σου, τότε αύξησε τις κλήσεις, τις παρουσιάσεις, τις οικονομικές προτάσεις που κάνεις ανά μέρα ( το μικρότερο μετρήσιμο κομμάτι χρόνου που μπορείς να έχεις κάποιο αποτέλεσμα). Κάθε μέρα, μέτρησε τις αποδόσεις σε σχέση πάντα με τα δικά σου standards.

Άσκηση Δράσης
Θέσε ένα μίνιμουμ ποσό που θα κάνεις αποταμίευση ημερησίως, εβδομαδιαίως, μηνιαίως .

Προσπάθησε να πειθαρχήσεις σε αυτήν την νέα συνήθεια.

Αν θέλεις, συνέδεσε την αποταμίευση σου με έναν στόχο σου πχ να κάνεις ένα ταξίδι, να κάνεις μια εξειδίκευση στον επαγγελματικό σου αντικείμενο κτλ

Και θα δεις κάποιους άλλους στόχους σου να επιτυγχάνονται σιγά σιγά.

Stay positive!

ΥΣ. Θέλεις να πετυχαίνεις τους  προσωπικούς / επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς στόχους σου;

Θα σε ωφελήσει να γνωρίσεις τα προγράμματα του AtlasHub!!!!